Med-Lab Scientists
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

«Εσφαλμένη» η κρατούσα άποψη ότι τα ούρα είναι στείρα

Πήγαινε κάτω

«Εσφαλμένη» η κρατούσα άποψη ότι τα ούρα είναι στείρα Empty «Εσφαλμένη» η κρατούσα άποψη ότι τα ούρα είναι στείρα

Δημοσίευση από medlsc Τετ Απρ 11, 2012 2:10 pm

«Εσφαλμένη» η κρατούσα άποψη ότι τα ούρα είναι στείρα

«Εσφαλμένη» η κρατούσα άποψη ότι τα ούρα είναι στείρα B93DB52BD8A98D5322C7B481F9E6ABBF

Βακτήρια στην κύστη

Σικάγο - Σε μια έρευνα που δείχνει να θέτει εν αμφιβόλω την κρατούσα άποψη της Ουρολογίας, σύμφωνα με την οποία τα ούρα των υγιών ανθρώπων είναι εντελώς απαλλαγμένα από μικρόβια, Αμερικανοί ερευνητές ανίχνευσαν μικρόβια στα ούρα υγιών γυναικών.

«Οι γιατροί έχουν εκπαιδευτεί να πιστεύουν ότι τα ούρα είναι στείρα. Ωστόσο, τα νέα ευρήματα θέτουν υπό αμφισβήτηση αυτή την άποψη» σχολιάζει η Λίντα Μρουμπέικερ, κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγο.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε γυναίκες που παραπονούνταν για συμπτώματα ουρολοίμωξης αλλά δεν έφεραν μικρόβια που συνδέονται με ουρολοιμώξεις. Δείγματα ούρων συλλέχθηκαν με τη στάνταρτ μέθοδο του ουροσυλλέκτη, με καθετήρες, ή με λεπτές βελόνες που εισήχθησαν στην ουροδόχο κύστη με γενική αναισθησία, στη διάρκεια γυναικολογικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Οι καλλιέργειες των δειγμάτων ήταν καθαρές, δηλαδή απαλλαγμένες από μικρόβια. Όταν όμως τα δείγματα ούρων εξετάστηκαν με μεθόδους που ανιχνεύουν βακτηριακό DNA, διαπιστώθηκε ότι τα ούρα περιείχαν βακτήρια, τα οποία όμως δεν ήταν άμεσα δυνατόν να ταυτοποιηθούν.

«Οι καλλιέργειες ούρων είναι το χρυσό στάνταρτ για τη διάγνωση των ουρολοιμώξεων, οι δυνατότητές τους είναι περιορισμένες. Δεν είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις γενετικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή τη μελέτη», αναφέρει ο Δρ Άλαν Γουλφ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο τεύχος Απριλίου της επιθεώρησης Journal of Clinical Microbiology.

Επόμενος στόχος των ερευνητών είναι να ταυτοποιήσουν τα μυστηριώδη βακτήρια και να προσδιορίσουν ποια είναι βλαβερά και ποια ωφέλιμα στη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.

Πηγή: health.in.gr
medlsc
medlsc
Site Admin
Site Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 806
Points : 2407
Ημερομηνία εγγραφής : 18/07/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης